tips gadai bpkb mobil proses cepat di tangerang yang bisa langsung cair

tips gadai bpkb mobil proses cepat di tangerang yang bisa langsung cair

 

Faktor Umur dan Riwayat Kerja

Umur dan sejarah kerja seseorang memainkan peranan dalam menentukan sama ada permohonan kad kredit akan diterima atau ditolak oleh pihak bank. Bagi faktor pekerjaan, sekiranya seseorang itu baru memasuki alam pekerjaan, mereka mungkin mengalami kesukaran untuk mendapatkan kelulusan kad kredit. Jadi pastikan anda sekurang-kurangnya telah bekerja selama setahun untuk memastikan permohonan anda diluluskan. Selain itu, sekiranya anda pekerja kontrak, anda juga mungkin berhadapan kesukaran mendapat kelulusan untuk kad kredit dari bank. Ini kerana bank kurang gemar meluluskan permohonan kad kredit kepada individu yang bekerja secara kontrak kerana status pekerjaan mereka lebih berisiko berbanding pekerja yang bekerja secara tetap.

Bagi faktor umur pula, sekiranya anda berumur 30 tahun keatas dah tidak pernah memiliki kad kredit, anda mungkin berhadapan sedikit kesukaran untuk mendapatkan kelulusan bagi kad kredit pertama anda. Maka nasihat kami ialah dapatkan kad kredit sebelum umur anda menjangkau lebih 30 tahun.

Sangkutan Lain

Jika anda mempunyai komitmen kewangan seperti pinjaman kereta, pinjaman perumahan atau pinjaman peribadi, anda boleh mendapat kelulusan kad kredit dengan lebih senang. Ini kerana bank boleh menilai corak pembayaran anda untuk memenuhi komitmen kewangan tesebut.

Sebaliknya, jika anda tidak mempunyai sebarang komitmen kewangan, bank tidak boleh melihat corak pembayaran anda maka pihak bank kebiasaannya enggan meluluskan permohonan kad kredit dalam situasi begini.

Dapatkan Salinan Laporan Pembayaran

Apabila bank memproses permohonan kad kredit, pihak bank akan menganalisa laporan kredit anda menerusi Central Credit Reference Information System (CCRIS). Jadi, sebelum anda membuat permohonan untuk kad kredit, dapatkan dahulu salinan laporan kredit CCRIS anda untuk pastikan bahawa laporan kredit anda dalam keadaan baik sebelum anda membuat permohonan kad kredit. Anda boleh dapatkan laporan kredit CCRIS anda dari Bank Negara Malaysia (BNM).

Tingkatkan Taraf Laporan Kredit Anda

Jika terdapat sebarang percanggahan makumat pada laporan kredit anda, pastikan anda bertindak segera kerana percanggahan ini akan menyebabkan masalah pada permohonan kad kredit anda. Tetapi anda perlu tahu bahawa percanggahan tersebut hanya boleh dikemaskini dengan menghubungi pihak bank, bukannya Bank Negara Malaysia atau CCRIS. Contohnya, laporan kredit CCRIS menunjukkan anda mempunyai tunggakan bayaran pada Bank X atau syarikat telekomunikasi, tetapi hakikatnya anda telah melunaskan semua pembayaran.

Maka untuk membetulkan kesilapan yang menunjukkan tunggakan anda pada Bank X atau syarikat telekomunikasi, anda perlu menghubungi pihak tersebut segera. Pihak bank atau syarikat telekomunikasi tersebut kemudian akan mengemukakan maklumat terkini supaya laporan kredit CCRIS ada dikemaskini dengan betul.

Selain daripada itu, untuk meningkatkan taraf laporan kredit anda, pastikan anda membayar semua bil dan pinjaman kewangan anda secara konsisten kerana jika anda sering ada tunggakan pembayaran, laporan kredit akan menunjukkan rekod anda sebagai individu yang mempunyai corak pembayaran yang tidak baik.

Anda mau mengajukan pinjaman jaminan bpkb hubungi kami di www.gadaibpkbku.com

Info Pinjaman Dana Express Jakarta: Tanpa BI Checking, Hubungi:

Contoh : Wandy/081224141844/Beat 2017/ Meruya

Kirim SMS anda ke:

081224141844

Apabila mengirim SMS / WA, harap kirim sesuai format SMS / WA agar bisa ditanggapi dengan cepat.

Nama  :

Alamat

Merk, Type dan Tahun Kendaraan

Call Now Button
WhatsApp chat